nieuws

Bouwstart 56 woningen in Rijswijk Buiten

regios

VolkerWessels Vastgoed en Dura Vermeer realiseren nog eens 56 woningen in project Rijswijk Buiten. De bouwstart van onder andere 43 eengezinswoningen voor Bouwinvest is op 11 februari.

Dan slaat wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk de eerste paal. Het gaat om de bouw van Fase 10 van De Tuinen van Sion in Rijswijk Buiten. Fase 10 bestaat uit dertien eengezinswoningen voor de koopmarkt, waaronder de vijf kluswoningen waarbij de koper zelf de indeling en afwerking bepaalt. Daarnaast bestaat Fase 10 uit 43 eengezinswoningen bestemd voor de vrijesector huurmarkt, verdeeld in stadsvilla’s en verandawoningen.

Deze 43 eengezinswoningen zijn de eerste van 200 vrije sector huurwoningen die Bouwinvest in Rijswijk Buiten zal verhuren. Daarnaast zijn deze eengezinswoningen in Rijswijk Buiten ook de eerste woningen in de portefeuille van Bouwinvest waar het nul-op-de-meter-principe geldt. In de komende tien jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. Behalve energiezuinig wordt de wijk ruim in opzet, met standaard twee parkeerplaatsen per woning in een groene omgeving en het water in het gebied.

 

Reageer op dit artikel