nieuws

Blauwhoed en AM ontwikkelen 200 woningen in Amsterdam

regios

Blauwhoed en AM gaan in Amsterdam de nieuwe woonwijk Noorderkwartier ontwikkelen. Noorderkwartier wordt een gevarieerde woonwijk met ruim 200 woningen in het nieuwe centrumgebied van Amsterdam-Noord.
Het plan voorziet in de grote behoefte aan gezinshuizen en wordt via co-creatie en particulier opdrachtgeverschap gerealiseerd. Naast zelfbouwkavels en gezinswoningen is ook een woongebouw met appartementen voor studenten en starters onderdeel van de plannen.
De planvorming voor Noorderkwartier is in volle gang. De gemeente Amsterdam heeft met Blauwhoed en AM (samenwerkend in CZAN Ontwikkeling) eerder daartoe de uitvoeringsovereenkomst ondertekend en inmiddels heeft ook de gemeenteraad ingestemd met de plannen. Het bestemmingsplan voor de nieuwe wijk is in procedure. Blauwhoed en AM zijn met de ontwikkeling van de woningen gestart.
Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN komt straks het beginstation van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam Centraal binnen 5 minuten bereikbaar wordt.

Reageer op dit artikel