nieuws

Benelux dominant in top Europese logistieklocaties

regios

De top 5 van de meest begeerde logistieke locaties bestaat uit Nederlandse en Belgische regio’s, zoals gemeten door Eyefortransport in opdracht van Prologis.

De eerste vijf op de lijst zijn achtereenvolgens Venlo, Rotterdam, Antwerpen-Brussel, Midden-Brabant en Oost-Brabant. Deze locaties worden vooral gekozen vanwege hun goede infrastructuur en nabijheid van klanten en leveranciers. Venlo is wederom gekozen tot Europees meest aantrekkelijke locatie. Net als in 2013 toen het onderzoek voor het eerst werd uitgevoerd. Venlo scoort op 9 van de 11 locatiecriteria hoog. Met name op de aspecten beschikbaarheid van grond, toegang tot transport, transportkosten, en wetgeving. Rotterdam steeg een plaats ten opzichte van 2013. Brabant kwam in dat jaar niet voor in de top 10.

De andere vijf locaties uit de top 10 zijn Düsseldorf, Midden-Polen, Antwerpen-Hasselt, Istanbul en Keulen.  

Reageer op dit artikel