nieuws

Ballast en Heijmans samen in project Hart van Zuid

regios

Ballast Nedam en Heijmans gaan samenwerken aan het project Hart van Zuid in Rotterdam. De bouwers kregen groen licht van de gemeenteraad om het project van 200 miljoen euro samen te realiseren.

Dat schrijft Heijmans in een nieuwsbericht op zijn website. Met een investering van ruim 200 miljoen euro krijgt het gebied rond Ahoy en Zuidplein een impuls die de sociale, culturele en economische positie van de wijk in Rotterdam-Charlois moet versterken. Het Hart van Zuid maakt onderdeel uit van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Tijdens de meerjarige gebiedsontwikkeling ondergaat Ahoy een uitbreiding met een internationaal congrescentrum, muziekhal, bioscoop en hotel.

De Gooilandsingel wordt de verbindende, autoluwe schakel van Hart van Zuid. Aan het nieuwe Plein op Zuid verrijst een kunstenpand met bibliotheek en theater. Daarnaast wordt het winkelcentrum Zuidplein gerenoveerd, uitgebreid en toegankelijker gemaakt door een betere aansluiting op de Gooilandsingel. Dit jaar wordt nog begonnen met de bouw van een 50-meter zwembad.

De gemeente Rotterdam en de bouwers hebben afgesproken een financiële toets uit te voeren waarvan de resultaten voldoende moeten zijn voordat de bouwfase kan beginnen. Die toets hebben Ballast Nedam en Heijmans nu doorstaan. Het gehele bouwproject moet binnen het budget van 243 miljoen blijven. Ballast Nedam was al betrokken bij de voorbereidende fase van Hart van Zuid, Heijmans is als nieuwe speler aangetrokken. 

Reageer op dit artikel