nieuws

Arnhem overweegt woningbouw in stationsgebied

regios

De gemeente Arnhem overweegt woningbouw in het stationsgebied. Op dit moment heeft de locatie nog een kantoorbestemming.

Dat schrijft De Gelderlander. Arnhem is een onderzoek begonnen naar de behoefte aan woningen en kantoren bij Arnhem Centraal. Meerdere marktpartijen hebben zich al gemeld voor woningprojecten rondom station Arnhem Centraal,  aldus de gemeente. Vanaf 1998 zette Arnhem in op de bouw van kantoren, winkels en woningen in het gebied. Vanwege de ingezakte markt voor appartementen werd in 2010 besloten alle woningen in Arnhem Centraal te schrappen. In plaats daarvan werd het bioscoopcomplex Pathé gebouwd.

De afgelopen jaren is ook de vraag naar kantoren ingezakt. Het stationsgebied is echter de enig overgebleven locatie in de stad waar nieuwbouw van kantoren is toegestaan. ‘We moeten goed bedenken of we die definitief gaan opgeven, stelt projectleider Harriët Wansink van de gemeente Arnhem. Wil Arnhem profiteren van de oplevering van het nieuwe station Arnhem Centraal, dan moet er volgens haar snel een helder vastgoedprogramma komen. Arnhem wil de ontwikkeling van het stationsgebied in 2018 hebben afgerond. De uitkomst van het onderzoek zal bepalend zijn voor de uiteindelijke keus van Arnhem.

 

Reageer op dit artikel