nieuws

Almere zoekt marktpartijen voor zelfbouwkavels

regios

Almere zet vanaf 5 februari 300 zelfbouwkavels in de markt. De stad is er niet in geslaagd de grondposities te verkopen aan particulieren. De kavels zijn geschikt voor rijhuizen, twee-onder-een-kaphuizen, vrijstaande woningen en villa’s.

Dat schrijft Almere op zijn website. Onder het wethouderschap van Adri Duivesteijn verkocht Almere woningbouwlocaties bij voorkeur aan particulieren en werden marktpartijen op zelfbouwlocaties in de ban gedaan. Het nieuwe college stapt daar vanaf. Ongeveer 300 onverkochte zelfbouwkavels die verspreid over de stad liggen, biedt Almere nu aan ontwikkelaars en bouwbedrijven aan. De kavels stonden minstens twee jaar te koop.

‘Een groot deel van de woningproductie in Almere bestaat uit kavels bedoeld voor particulier opdrachtgeverschap. Inherent aan een stad die volgens dit principe wordt gebouwd is dat het relatief langer duurt voordat straten en wijken volledig zijn afgebouwd. Omdat in veel zelfbouwwijken de afrondende fase is bereikt en we tegemoet willen komen aan de stijgende vraag naar kleinschalige bouwlocaties, lanceert de gemeente een nieuw woonproduct: Bouwen voor een ander. Onder deze noemer worden vanaf 5 februari zelfbouwkavels die langer dan twee jaar in verkoop zijn ook aangeboden’, aldus Almere.

Wethouder Tjeerd Herrema: ‘Voor zelfbouwers is het natuurlijk belangrijk dat hun wijk helemaal wordt afgebouwd. Daarnaast is dit nieuwe product ideaal voor mensen die graag in zo’n bijzondere zelfbouwomgeving willen wonen,  maar zelf een woning bouwen een te grote stap vinden.’ Om de kwaliteit van de wijken te bewaken en aan te sluiten op de diversiteit van particulier opdrachtgeverschap zijn er randvoorwaarden en spelregels verbonden aan deze kavels. Het geldende kavelpaspoort en de kavelprijs zijn voor de ontwikkelende partij altijd de randvoorwaarden om een bouwplan voor de specifieke kavel te ontwerpen. 

 

Reageer op dit artikel