nieuws

Akkoord over erfpachtplannen Amsterdam nabij

regios

PvdA en GroenLinks zijn bereid akkoord te gaan met plannen voor herziening van het erfpachtstelsel in Amsterdam. Zij schrijven dit in een ingezonden brief in Het Parool.

D66, VVD en SP willen de erfpacht vervangen door een stelsel van eeuwigdurende erfpacht, waarbij huizenbezitters de kosten in één keer kunnen afkopen. Eerst wordt besloten over de uitgifte van grond voor nieuwbouw, daarna komt bestaande grond onder bestaande bouw aan de orde. In Amsterdam is ongeveer 80 procent van de bebouwde grond in handen van de gemeente. 

PvdA en GroenLinks (oppositiepartijen in Amsterdam) willen met het college in gesprek over de voorwaarden voor een ‘eerlijk, duurzaam eeuwigdurend erfpachtstelsel’. Eerder liet Tiers Bakker (SP) in Het Parool optekenen: ‘Wij willen eerst weten wat het betekent voor arme gezinnen met een huis op erfpacht.’

Reageer op dit artikel