nieuws

AH beraadt zich op vestiging in Boschveld

regios

Albert Heijn zegt zich te beraden op een vestiging in de wijk Boschveld in Den Bosch. De reden is de sluiting van Versmarkt Van Heinde aan Hofvijver 2, die wordt overgenomen door Sligro.

Half februari 2016 werd bekend dat Sligro het noodlijdende Van Heinde overneemt en in het pand een Emté 3.0 zal vestigen. Volgens Brabants Dagblad brengt dit de komst van een Albert Heijn in het nabijgelegen Boschveld in gevaar.

Bij het besluit tot vestigen van een versmarkt in Den Bosch gaf toenmalig wethouder Geert Snijders aan dat het ‘nadrukkelijk geen supermarkt’ is, schrijft de krant. ‘De kunst is het zo te organiseren dat er voldoende draagvlak blijft voor de supermarkt in Boschveld van 1.100 m2.’

Albert Heijn, projectontwikkelaar 3W Real Estate en de gemeente Den Bosch tekenden in 2014 een principe-overeenkomst over de bouw van de genoemde nieuwe winkel aan de Copernicuslaan. Die winkel zou ergens tussen 2015 en 2017 open gaan, hoewel vooralsnog nog niet is begonnen met de bouw.

Versmarkt Van Heinde was pas sinds november 2015 open in het voormalige Stedelijk Museum van de Brabantse hoofdstad.

Reageer op dit artikel