nieuws

Westland wil 7.500 extra woningen

regios

Westland wil de komende vijftien jaar 7.500 woningen realiseren, waarvan 35 procent in het middeldure en sociale segment.

Dat heeft de gemeenteraad van Westland op 26 januari besloten. Het plan van wethouder Arne Weverling (Volkshuisvesting) is vervat in Woonvisie Westland 2030. Jaarlijks wil Westland honderd sociale woningen bouwen, zodat de sociale voorraad in 2030 is gegroeid met 1.500 tot in totaal 12.200 huurwoningen zijn. Onder betaalbaar vallen volgens Westland koopwoningen tot 218.500 euro en vrijesector huurwoningen tussen 710 en 850 euro per maand.

Het plan is ingegeven door de grote vraag van vooral jonge Westlanders naar betaalbare huur- en koopwoningen. Sociale huurwoningen zijn nodig omdat Westland meer asielzoekers met een verblijfsvergunning denkt te zullen huisvesten. Ook zijn er meer levensbestendige woningen voor ouderen nodig. Aan grondgebonden huizen in de dorpskernen van Westland is nu ook een gebrek. Concrete bouwplannen zijn er nog niet. Daarover gaat de wethouder in gesprek met woningcorporaties en marktpartijen.

 

Reageer op dit artikel