nieuws

Vorm en BPD ontwikkelen in Houthaven

regios

Gemeente Amsterdam heeft ontwikkelaars Vorm en BPD geselecteerd voor de ontwikkeling van kavel 4ab in de Houthaven. Kavel 4ab ligt op Narva-eiland, één van de zeven toekomstige eilanden in de Houthaven.

Vorm en BPD ontwikkelen in Houthaven

Op deze locatie worden 83 koopappartementen in twee hoogwaardige, klimaatneutrale appartementengebouwen gebouwd. Gekoppeld aan de woningen komt er een ondergrondse parkeergarage. De appartementengebouwen krijgen een chique uitstraling. De gebouwen worden gekenmerkt door lichte gevelaccenten tussen traditioneel stevig metselwerk. Het project heeft een totale grootte van bijna 11.000 m2. Het plan gaat uit van 83 koopappartementen, waaronder verschillende typologieën zoals kadewoningen, herenhuizen en penthouses. Klunder Architecten heeft het schetsontwerp verzorgd.

Medio 2016 nemen Vorm en BPD de verdere ontwikkeling op zich, waarna Vorm in 2017 de realisatie van kavel 4ab op zich neemt. De ontwikkeling van circa 100 woningen op kavel 4cg van Narva-eiland vindt gelijktijdig plaats. Voorafgaand aan de bieding op kavel 4ab hebben Vorm en BPD eveneens een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit was voor de realisatie van de rest van het Narva-eiland, te weten kavel 4cg. 

De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een bijzondere woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100 procent klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Reageer op dit artikel