nieuws

Van Wanrooij bouwt 72 woningen op Tweka-terrein

regios

Het college van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo heeft ingestemd met de transformatieplannen van ontwikkelaar Van Wanrooij Projectontwikkeling voor het Tweka-terrein in Geldrop, schrijft dagblad Cobouw.

De bestaande gebouwen op het ruim twee hectare grote terrein gaan grotendeels tegen de vlakte, om plaats te maken voor 72 huur- en koopwoningen. Het complex ligt op de hoek van de Mierloseweg en de Nuenenseweg in Geldrop.

Tweka was een van de textielfabrikanten in Geldrop, de fabriek is in 1981 gesloten. Sindsdien is de fabriek in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw. Alleen het witte hoekpand, een gemeentelijk monument, blijft behouden; de rest wordt in 2016 gesloopt. Het is nog niet bekend welke bestemming dit monument krijgt.

‘De gemeente is blij met onze plannen, want het terrein raakte de laatste jaren enigszins in verval’, zegt regiomanager Hendrik Hulscher van Van Wanrooij Projectontwikkeling. Van Wanrooij – uit het Brabantse Geffen – heeft het complex overgenomen van woningbouwvereniging Helpt Elkander uit Nuenen en projectontwikkelaar Moonen. Deze partijen kochten het terrein in 2005, maar zagen geen kans hun herontwikkelingsplannen te realiseren.

Volgens Hulscher komt er een gedifferentieerd woningaanbod: voornamelijk koop, maar ook een deel huur. Het gaat om woningen voor starters, doorstromers en gezinnen. ‘Het is een goede locatie, dichtbij het centrum van Geldrop. We proberen zoveel mogelijk groen te behouden, met name de grote, monumentale bomen aan de randen van het terrein.’

Van Wanrooij gaat bouwen volgens Optio, een flexibel woningbouwconcept van Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling. Het familiebedrijf heeft intussen meer dan 2000 woningen volgens dit concept ontwikkeld. Als alles volgens planning verloopt, gaat de eerste paal in het najaar van 2016 de grond in.

Reageer op dit artikel