nieuws

Toch woningbouw op Haagse Julianakazerne

regios

Marktpartijen kunnen de Julianakazerne in de chique Haagse woonwijk Benoordenhout herontwikkelen naar (zorg)woningen. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de kazerne te koop gezet.

Dat staat vermeldt op het biedboek van het Rijksvastgoedbedrijf. Eind vorig jaar leek het erop dat Den Haag de leegstaande kazerne zou gebruiken voor de opvang van vluchtelingen. De PvdA zou er 600 vluchtelingen willen onderbrengen. Verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller liet tijdens een commissievergadering op 6 januari weten dat de kazerne nooit als concrete opvangoptie op tafel heeft gelegen. Wijsmuller sluit niet uit dat er nog asielzoekers komen, maar dat bepaalt volgens hem de koper.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de Julianakazerne aan Thérèse Schwartzestraat 15 op 10 december 2015 in de verkoop gedaan. Defensie heeft de kazerne niet meer in gebruik. De koper mag de ruim 10.000 m2 grote kazerne met een hoofdgebouw en bijgebouw transformeren naar eengezinswoningen, appartementen en/of zorgwoningen. Potentiële kopers kunnen zich tot 13 mei inschrijven. Op 15 september is vervolgens de openbare inschrijving. Of zich al veel gegadigden hebben aangemeld wil de Rijksvastgoeddienst niet zeggen. Woordvoerder Frank Wassenaar wil alleen kwijt dat het een ‘gewild object’ is.

Meest voor de hand liggende koper lijkt de Amerikaanse zorgvastgoedonderneming Greystar, die behalve in Amsterdam ook in Den Haag naar geschikte locaties zoekt. Ook buitenlandse beleggers als Patrizia en Roundhill Capital zouden interesse hebben, naast bekende Nederlandse bouwbedrijven, ontwikkelaars en beleggers. 

 

Reageer op dit artikel