nieuws

Tijdelijke brug ontsluit Marineterrein Amsterdam

regios

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam en minister Stef Blok openden op 11 januari 2016 een nieuwe brug naar het Marineterrein Amsterdam en het gerenoveerde gebouw 027E.

Tijdelijke brug ontsluit Marineterrein Amsterdam

Met de brug worden het stationsgebied, het Marineterrein en Kattenburg direct met elkaar verbonden en wordt een nieuw stuk Marineterrein publiek toegankelijk. Een deel van het Marineterrein Amsterdam is sinds 2015 al open voor publiek. In vrijgekomen gebouwen kwam ruimte beschikbaar voor innovatieve pioniers.

Nu wordt een tweede deel van het Marineterrein publiek toegankelijk. Eén van de gebouwen in het gebied is het voormalige onderwijsgebouw van Defensie (gebouw 027E). Dit gebouw is volledig gerenoveerd.

De nieuwe brug verbindt het nieuwe stuk openbaar Marineterrein direct met de kop van de Dijksgracht. Deze beweegbare brug biedt fietsers en voetgangers een snellere directe route tussen de stationsbuurt en Kattenburg en verbetert de bereikbaarheid van het Marineterrein. De brug is tijdelijk, omdat het Marineterrein in ontwikkeling is. Er wordt nog gekeken naar de beste plek voor een vaste fietsers- en voetgangersbrug.

Reageer op dit artikel