nieuws

Syntrus Achmea opent woonzorggebouw

regios

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft op 13 december in Amsterdam het woon- en zorggebouw De Makroon officieel geopend. Het project speelt in op de snel stijgende vraag naar hoogwaardige huisvesting voor ouderen in de grote steden, met zorgvoorzieningen en ondersteunende diensten onder hetzelfde dak.

De Makroon is gelegen op de hoek van de Marnixstraat en Nieuwe Passeerdersstraat, vlakbij het Leidseplein. Het gebouw heeft 134 levensloopbestendige appartementen, 40 plaatsen voor mensen met een zwaardere intramurale zorgbehoefte en een overdekte parkeergarage. Een deel van de benedenverdieping is verhuurd aan ondersteunende diensten, waaronder een huisarts, een kapper en een fitnesscentrum. ‘De Makroon is een treffend symbool van de transformatie in de Nederlandse beleggingsmarkt van zorgvastgoed’, zegt directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. ‘Op deze plek aan de grachten in hartje Amsterdam stond een oud bejaardentehuis. De locatie is nu volledig getransformeerd tot een aantrekkelijk, modern en duurzaam gebouw met hoogwaardige huurappartementen en zorgvoorzieningen.’

De Makroon is opgenomen in de institutionele beleggingsportefeuille van het Achmea Dutch Healthcare Property Fund, waarin met name pensioenfondsen participeren. Zij hebben een toenemende belangstelling om te beleggen in zorgvastgoed. Amstelring huurt de 40 zorgplaatsen en verleent zorg- en gemaksdiensten in het gebouw.

Reageer op dit artikel