nieuws

Reuzenrad en wellicht hotel op Pier Scheveningen

regios

De Pier in Scheveningen heeft na een uitgebreide procedure groen licht gekregen van de gemeente Den Haag voor de realisatie van een reuzenrad. Ook komt er mogelijk een klein hotel.

Dat meldt VolkerWessels. VolkerWessels-dochter KondorWessels Vastgoed en DanZep kochten de eerder gefailleerde Pier in oktober 2014. Zomer 2015 ging de vernieuwde Pier open met veel nieuwe horecaconcepten. Het Haagse stadsbestuur is, net als De Pier, van mening dat het reuzenrad een originele vernieuwing is die de attractiviteit van Scheveningen-Bad aanzienlijk gaat versterken.

Het reuzenrad wordt gerealiseerd op het eiland ten noorden van De Pier en opent naar verwachting komend zomerseizoen zijn deuren voor het publiek. Het rad wordt ruim 40 meter hoog en zal 30 gesloten gondels tellen, die voorzien worden van comfortabele zitjes. In het reuzenrad kan worden genoten van het spectaculaire uitzicht en een hapje en drankje. Verder loopt de vergunningsaanvraag nog voor de realisatie van dertien hotelkamers op De Pier. Deze ‘rooms with a view’ komen dan op zowel het Zuidereiland als het Toreneiland.

 

Reageer op dit artikel