nieuws

Penthouse Pontsteigergebouw voor ‘bijna 16 miljoen’ weg

regios

Het penthouse van 1.440 m2 in project Pontsteigergebouw in de Amsterdamse Houthaven is naar verluidt voor bijna 16 miljoen euro verkocht aan de Amsterdamse horeca- en vastgoedondernemer Won Yip.

Dat maakte Leslie de Ruiter, managing partner van Christie’s International Real Estate, op 17 januari bekend. Met een ‘knock-out-bod’ troefde Yip kandidaat-kopers af uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en China, aldus De Ruiter. Yip kocht ook acht parkeerplaatsen en twee ligplaatsen. Dit grootse penthouse van Nederland stond acht weken in de markt.

De vastgoedadviseur van veilinghuis Christies stelt dat de oppervlakte ook in internationaal perspectief zeldzaam groot is, terwijl de prijs juist relatief aantrekkelijk is. De Ruiter verwijst naar het penthouse van presidentskandidaat Donald Trump New York van 610 m2 dat hij aanbiedt voor 35 miljoen dollar. Het Pontsteigergebouw krijgt in totaal 366 appartementen, waarvan nog 62 exclusieve koopwoningen tussen de 150 en 680 m2 en 300 huurwoningen in het hoge segment.

Voor deze 62 koopwoningen hebben zich volgens De Ruiter 1.500 belangstellenden gemeld. Zo’n 60 procent van hen is Nederlands, de overige aspirant-kopers komen uit China, het VK, de VS, Rusland en Monaco. Initiatiefnemer van het project is Amsterdam Arche V.O.F., de ontwikkelingscombinatie van Dura Vermeer Vastgoed en MJ de Nijs Projectontwikkeling. De bouw van het complex van 90 meter begon najaar 2015. De huurwoningen worden eind 2017 opgeleverd, de koopwoningen volgen begin 2018.

 

Reageer op dit artikel