nieuws

Eschermuseum en hotel in Amerikaanse ambassade

regios

De Amerikaanse ambassade in Den Haag wordt getransformeerd naar een museum en hotel.

Dat heeft de gemeente Den Haag besloten na onderzoek van alle ingediende plannen, meldt Omroep West.  Dit plan voor deze locatie heeft volgens het stadsbestuur de meeste kans van slagen. In 2017 verhuist de Amerikaanse ambassade naar Wassenaar. Het plan is het een paar panden naastgelegen Eschermuseum te verhuizen naar het ambassadegebouw. Details over het hotel zijn nog niet bekend.

Den Haag noemt de transformatie een kans om de internationale uitstraling en het toeristisch aanbod van de hofstad te versterken. Het stadsbestuur had vorig jaar al de ambitie uitgesproken meer internationale bezoekers te trekken die meer besteden, langer blijven en liefst ook nog terugkomen. Volgens directeur Benno Tempel van het Eschermuseum past het ambassadegebouw perfect bij de stijl van Esscher. Het Eschermuseum zit nu in Paleis Lange Voorhout, 100 meter van de Amerikaanse ambassade. Het paleis was tot 1991 in bezit van de koninklijke familie. Na de verhuizing komt er mogelijk een ander museum in het gebouw.

 

Reageer op dit artikel