nieuws

DC Vastgoed breidt winkelcentrum Enschede-Zuid uit

regios

Winkelcentrum Enschede-Zuid aan de Wesseler-Nering wordt gerenoveerd en uitgebreid. De investering in de nieuwbouw bedraagt 12 miljoen euro, schrijft dagblad Tubantia.

De uitbreiding van het winkelcentrum uit 1973 wordt uitgevoerd door ontwikkelaar DC vastgoed in Deventer. In drie fases wordt telkens een blok aan het winkelcentrum geplaatst, met een gezamenlijke oppervlakte van 7.000 m2. De totale oppervlakte komt na de uitbreiding op 20.000 m2.

Op de plek van het voormalige postkantoor, waarin nu Hema en supermarkt Ada zijn gevestigd, komt een nieuwe vleugel voor een Emté-supermarkt. Een tweede blok wordt geplaatst achter het Kruidvat, dat ruimte zal bieden aan SNS Bank en supermarkt Ada. Naast Chinees restaurant De Mandarijn en kledingwinkel Zeeman komt een blok met winkelruimte voor de nieuwkomers Tuunte Fashion en Big Bazar. Die laatste komt op de eerste verdieping. Van de nieuwe winkelruimte is reeds 70 procent verhuurd.

De renovatie van het bestaande winkelcentrum omvat onder andere de vernieuwing van het dak. Ook worden de entrees vernieuwd. Deze klussen moeten rond de zomervakantie 2016 zijn afgerond. Ook worden 200 extra parkeerplaatsen aangelegd, die bovendien 20 centimeter breder zijn dan de bestaande plaatsen. De renovatiekosten komen voor rekening van de bestaande 54 eigenaren van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren in het Winkelcentrum Enschede-Zuid.

Bij de oplevering van de uitbreiding half 2017 heeft het winkelcentrum een Jumbo, Lidl en Emté.

Reageer op dit artikel