nieuws

Bouwstart NoMa House op Zuidas

regios

Wethouder Erik van der Burg heeft op 19 januari officieel het startsein gegeven voor de bouwstart van het twaalf verdiepingen tellende kantoorgebouw NoMA House op de Zuidas.

NoMA House staat voor North of Mahler en is een initiatief van Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. Het gebouw wordt gerealiseerd aan de Parnassusweg, op de hoek met de Gustav Mahlerlaan. Met de bouw van NoMA House wordt de eerste stap in de verdere ontwikkeling van de Zuidas over de Parnassusweg gezet.

Het gebouw is een ontwerp van Dam & Partners Architecten en omvat 16.500 m2 bvo kantoorruimte. De begane grond is ingeruimd voor voorzieningen. Onder NoMA House komt een eenlaags parkeergarage. Voor NoMA House is inmiddels het Breeam-NL Excellent ontwerpcertificaat verkregen. Het gebouw wordt duurzaam verwarmd vanuit het warmtenet in Amsterdam. De daken worden maximaal benut door PV-cellen voor de opwekking van duurzame elektriciteit. LED-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing zorgen voor verdere reductie van het energieverbruik.

De bouw duurt ruim anderhalf jaar en de oplevering staat gepland in november 2017. Om de geluidsoverlast te beperken is er voor gekozen om de damwanden de grond in te drukken en de heipalen worden geschroefd. Dit wordt gerealiseerd door Dura Vermeer Midden-West. De installaties worden aangelegd door Van den Pol Elektrotechniek en Klimaatservice Holland.

 

Reageer op dit artikel