nieuws

Bouwstart ASR-woningproject Scheveningen

regios

Van Wijnen Dordrecht en ASR Vastgoed Ontwikkeling hebben op 13 januari de aannemingsovereenkomst getekend voor de bouw van het eerste deelplan ZuidDuin in het project De Zuid op het voormalig Norfolkterrein in Scheveningen.

Het deelplan ZuidDuin aan de Houtrustweg bestaat uit 85 appartementen (52 koopappartementen en 33 vrije sector huurwoningen) en veertien eengezinswoningen. Van Wijnen Dordrecht start volgens planning eind maart met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van het project zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 plaatsvinden.

De veertien grondgebonden woningen in ZuidDuin worden ontwikkeld volgens het Homemad-concept van ASR Vastgoed Ontwikkeling, waarbij de toekomstige bewoners zelf hun eigen woning naar eigen wens kunnen samenstellen. Ze kunnen zelf het volume van de woning, de architectuurstijl, de kleur en samenstelling van de gevel, de woningbreedte, de positie van de trap en de indeling van de verdiepingen van de eengezinswoning bepalen. Dat kan via een online woonplanner op de website www.dezuid.nl.

In totaal ontwikkelt ASR op het voormalige Norfolk terrein rond de Derde Haven in Scheveningen 400 woningen (grondgebonden en appartementen), 5.700 m2 commerciële (bedrijfs-)ruimte en 420 parkeerplaatsen. De Zuid wordt de komende jaren in verschillende fasen gerealiseerd. 

Reageer op dit artikel