nieuws

Bouw 200 appartementen Amersfoort dichterbij

regios

De gemeenteraad van Amersfoort gaat onder voorwaarden akkoord met de realisatie van 200 appartementen aan Keerkring 5. Initiatiefnemer Vastbouw Vastgoedontwikkeling moet garanderen dat het bouwvolume niet te massaal wordt.

Dat blijkt uit berichtgeving in het Algemeen Dagblad. Het project aan de noordrand van de binnenstad van Amersfoort bestaat uit twee woontorens met in totaal 200 appartementen. Het ontwerp is van SVP architectuur en stedenbouw en het ontwerp van de buitenruimte komt van adviesbureau Haver Droeze. Vastbouw heeft eerder op verzoek van omwonenden en de gemeenteraad het aantal woningen en de bouwhoogte teruggebracht.

Op 19 januari ging een kleine meerderheid van de Amersfoortse gemeenteraad akkoord met het ontwerpbestemmingsplan van het stadsbestuur. Oppositiepartijen blijven sceptisch. Zij stellen dat Vastbouw via een omweg meer bouwvolume heeft binnengesmokkeld in het uiteindelijke ontwerp. Op een afdoende verkeersontsluiting is een aantal partijen ook niet gerust. De fracties maken zich zorgen over de verwachte toename van het autoverkeer door het woningproject. Ook zou de druk op de snelfietsroute tussen de stad en de noordelijke wijken – die langs de bouwlocatie loopt – te groot worden.

GroenLinks wijst daarbij op andere plannen voor woningbouw op de naastgelegen voetbalvelden van APWC. Volgens deze partij leggen de twee projecten te veel druk op de bestaande woonwijk Koppel. De raad ging toch akkoord nadat wethouder Yvonne Kemmerling (D66, ruimtelijke ordening) beloofde met aanvullende informatie en garanties te komen. Ze zal de ontwikkelaar echter niet vastpinnen aan een exacte omvang voor het project. Eerder had de gemeenteraad namelijk verzuimd dat vast te leggen, stelde ze. ‘Dat hebt u zelf aan de markt overgelaten.’

 

Reageer op dit artikel