nieuws

Borghese en COD ontwikkelen 270 appartementen IJburg

regios

Borghese Real Estate en COD ontwikkelen een appartementencomplex met 270 huurappartementen in de vrije sector op Haveneiland-Oost in IJburg.

Borghese en COD ontwikkelen 270 appartementen IJburg

De ontwikkelaars realiseren het project op een van de laatste ontwikkelingskavels op IJburg die nu beschikbaar is.  Deze kavel 43a hebben ze overgenomen van woningcorporatie Stadgenoot. Het gebouw krijgt aan de voorzijde vrij uitzicht over het IJ en aan de achterzijde directe ligging aan de jachthaven van IJburg. Het gebouw omvat 18.000 m2 gebruiksoppervlakte en biedt ruimte aan een gevarieerd woonprogramma met twee- en driekamerappartementen.

De ontwikkeling draagt volgens partijen bij aan de grootstedelijke diversiteit van IJburg. Medio 2016 verwachten Borghese Real Estate en COD te kunnen starten met de bouw. Ze spelen hiermee in op de grote vraag naar vrijesectorhuurwoningen in het middensegment in Amsterdam. Het project  wordt gerealiseerd door BAM Woningbouw Amsterdam. Inbo is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De onbekende opbrengst steekt Stadgenoot in sociale woningen. ‘De kavel leent zich bij uitstek voor de bouw van woningen in het (hogere) middensegment. Wij richten ons op goedkopere woningen: sociale huur tot 700 euro huur per maand en het lagere middensegment tussen 700 en 900 euro. Het hogere segment laten wij graag over aan de markt. Door verkoop van kavel 43a maken wij middelen vrij waarmee wij ons nog beter kunnen concentreren op onze kerntaak.’

Borghese Real Estate zet in op het ontwikkelen van woningen in het middensegment en kocht recent het 86.000 m2 grote ING-kantoor aan de Velperweg in Arnhem en  ontwikkelt samen met COD en Verweij Mungra het omvangrijke appartementencomplex Nautique Living in Amsterdam-Noord. Borghese Real Estate is partner in de ontwikkeling van het Breeze hotel op kavel 43b, gelegen naast de nu verworven kavel op IJburg.

 

Reageer op dit artikel