nieuws

Blauwhoed ontwikkelt 175 appartementen Amsterdam Zuidoost

regios

Blauwhoed gaat de PostNL-locatie in winkelcentrum Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost herontwikkelen naar 175 appartementen en een winkelprogramma.

De ontwikkelaar heeft de locatie aan de Hoogoorddreef al aangekocht en is bezig met de planontwikkeling. Het oude postkantoor zal eerst worden gesloopt en maakt plaats voor kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw. ‘Een plek met potentie’, noemt directeur wonen Eltjo Bouwman van Blauwhoed de voormalige PostNL-locatie. ‘Amsterdam Zuidoost is in opkomst als aantrekkelijke plek om te wonen en te recreëren. Het oude postkantoor ligt vlakbij station Amsterdam Bijlmer ArenA, de voorzieningen van winkelcentrum Amsterdamse Poort, met onder andere een levendige markt, en de ArenA Boulevard.’

Blauwhoed realiseert er stedelijke appartementen voor een jonge doelgroep. De ontwikkelaar signaleert onder jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt veel vraag naar betaalbare appartementen op een levendige, goed bereikbare plek. Met het winkelprogramma wil Blauwhoed de Amsterdamse Poort een boost geven en de verbinding van winkelcentrum Amsterdamse Poort met de ArenA Boulevard en het Anton de Komplein versterken. Blauwhoed doet dit in nauw overleg met het Stadsdeel Zuidoost en de huidige in het winkelcentrum gevestigde winkeliers. 

 

Reageer op dit artikel