nieuws

Syntrus Achmea in beroep tegen uitbreiding Leidsenhage

regios

Syntrus Achmea heeft bij de Raad van State beroep aangetekend tegen de uitbreiding van winkelcentrum Leidsenhage, eigendom van Unibail-Rodamco.

Syntrus Achmea in beroep tegen uitbreiding Leidsenhage

Unibail-Rodamco maakte al in 2011 bekend Leidsenhage een facelift te willen geven. Gemeente en provincie zijn akkoord met de plannen. ‘We creëren een on-Nederlands groot en overdekt winkelcentrum met een hoogwaardige architectuur. We breiden de winkelruimte uit naar 100.000 m2, verdeeld over 230 winkels, een multiplex-bioscoop met tien zalen van Kinepolis en 4.000 gratis parkeerplaatsen. Retailers krijgen grote winkelunits met iconische shopfronts van 8 meter hoog’, vertelde Otto Ambagtsheer, regional managing director van Unibail-Rodamco aan Vastgoedmarkt op de winkelbeurs Mapic in november 2015. De vernieuwing vergt een investering van rond de 200 miljoen euro. 

Syntrus Achmea is de grootste belegger in winkels van Nederland. Het bedrijf beheert onder meer vastgoed van eigenaren in winkelcentrum In de Boogaard in Rijswijk.  

De Raad van State behandelt de zaak op 11 januari 2016.

Reageer op dit artikel