nieuws

Apeldoorn haalt project Haven-Centrum uit mottenballen

regios

Ongeveer tien jaar na de eerste ondertekening denken woningcorporatie Ons Huis en Dura Vermeer met de realisatie van vastgoedproject Haven-Centrum in Apeldoorn te beginnen. Het plan is flink uitgekleed.

Apeldoorn haalt project Haven-Centrum uit mottenballen

Dat blijkt onder meer uit berichtgeving in De Stentor. De partijen denken onder andere honderd tot 120 woningen te bouwen op het terrein langs het kanaal waar het tijdelijke Havenpark is aangelegd. Begin volgend jaar willen de gemeente en projectontwikkelaar De Verbinding – een samenwerkingsverband van Ons Huis en Dura Vermeer – een concreet plan op tafel hebben.  

Het bouwproject ligt vlakbij het centrum van Apeldoorn. Het gaat om het gebied tussen de straten Molenstraat-Centrum, Stationsstraat, Kanaalstraat en Havenweg en het Apeldoorns kanaal. Vastgoedmarkt meldde in december 2006 de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen dezelfde partijen voor de ontwikkeling en bouw van Haven-Centrum. Destijds stond de bouw van 300 woningen, ongeveer 21.000 m2 maatschappelijke en commerciële ruimten, twee pleinen en een ondergrondse publieke parkeergarage voor 900 auto’s gepland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels