nieuws

Winkels Banne Centrum open voor publiek

regios

De winkels en de parkeergarage in Banne Centrum in Amsterdam-Noord hebben gisteren hun deuren voor het publiek geopend. Ook een groot deel van de appartementen is inmiddels bewoond.

Winkels Banne Centrum open voor publiek

Daarmee is de eerste fase van het project aan het Bezaanjachtplein afgerond. Het resterende deel van het wijk- en winkelcentrum is casco opgeleverd aan het stadsdeel en wordt de komende maanden afgebouwd en ingericht. De officiële opening van het gehele project staat gepland voor 31 augustus.

Banne Binnen CV, een samenwerking van AM en Woningstichting Rochdale, heeft het plan ontwikkeld en gerealiseerd. BAM Woningbouw Alkmaar heeft het gebouwd. Het 54.500 m2 grote complex is van de hand van architect Eric Scholman van rphs architecten uit Voorburg. Het omvat naast het winkelcentrum van 7.600 m2 en 204 appartementen een vestiging van de openbare bibliotheek, een gym- en turnzaal, ruimte voor naschoolse opvang door Estro Kinderopvang en het Huis van de Wijk. Verder zijn er 410 plaatsen in de twee parkeergarages in het complex en een groot aantal nieuw aangelegde parkeerplaatsen in de openbare ruimte.

Het project Bezaanjachtplein is tot stand gekomen dankzij nauwe samenwerking met het stadsdeel, Cordaan, Syntrus Achmea, VVE de Ankerplaats, AM RED en de nieuwbouwcommissie van het winkelcentrum In de Banne. Met Syntrus Achmea zijn koopovereenkomsten gesloten voor twee woonblokken met vijftig vrije sector huurappartementen en voor de 36 zorgappartementen en zestig parkeerplaatsen die worden gehuurd door zorgverlener Cordaan. Rochdale wordt eigenaar van 51 sociale huurappartementen inclusief 41 parkeerplaatsen. De 67 startersappartementen zijn op twee na verkocht.

Stadsdeel Amsterdam-Noord is de afnemer van het activiteitencentrum (3.400 m2) voor sport en cultuur en 236 openbare plaatsen in de parkeergarage. Van de winkelruimte is ruim 90 procent verkocht aan met name winkeliers die al in winkelcentrum In de Banne aan de Ankerplaats waren gevestigd. Banne Centrum vervangt dat winkelcentrum. Het biedt onderdak aan onder meer Lidl, Plus, Blokker, Zeeman, Mitra, Kruidvat, Dirx Drogist, Primera, Banne Sports en Adam & Eve Hair & Beauty.  

Reageer op dit artikel