nieuws

Vliegveld Twente stap dichterbij

regios

De vestiging van een burgerluchthaven op het voormalige militaire vliegveld Twente bij Enschede is een stap dichterbij. De Reggeborgh Groep van de Twentse ondernemer Dik Wessels presenteerde donderdag het Belgische Aviapartner als exploitant van de luchthaven.

Vliegveld Twente stap dichterbij

Daarmee voldoet investeerder Wessels aan een belangrijke voorwaarde van de gemeente Enschede en de provincie Overijssel, die samen de luchthaven ontwikkelen. Die eisten een ervaren bedrijf voor de exploitatie van het vliegveld. Aviapartner heeft een lange historie in de luchtvaartindustrie en is actief op dertig luchthavens in Europa.

Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede reageerde opgetogen. De overeenkomst onderstreept volgens hem het vertrouwen van het bedrijfsleven in de potentie van Luchthaven Twente. De aanbesteding voor de luchthaven leek in december mislukt te zijn toen geen van de drie kandidaten voor de exploitatie een bod wilde doen.   

Reageer op dit artikel