nieuws

Vernieuwde Central Plaza weer open

regios

Na een renovatie van zes maanden wordt winkelcomplex Central Plaza aan het Weena in Rotterdam op zondag 21 april heropend.

Het renovatieproject won in 2012 de Award voor Duurzame Architectuur, een jaarlijkse prijs van de Nederlandse Green Building Council voor het meest duurzame gebruik.

In september 2012 begon de renovatie door architectuurstudio Group A. Zes maanden later heeft het winkelgebied van 3.800 m2 een compleet nieuw interieur en exterieur. Ook de kantoren boven de winkelpassage zijn vernieuwd. Central Plaza is eigendom van Unibail-Rodamco. Samen met de winkeliers van de Karel Doormanstraat en de Kruiskade heeft Central Plaza het initiatief genomen tot Rotterdams Finest. De drie winkelgebieden willen zich als één Supreme Shopping Area profileren. De ambitie is om in de toekomst een eigen magazine en webshop te ontwikkelen.

‘De winkeliers zagen in de loop der jaren verschillende winkelgebieden in Rotterdam, zoals de Meent, de Nieuwe Binnenweg en het Binnenwegplein, een opknapbeurt krijgen. Plaza werd daarbij vergeten, terwijl Central Plaza dé verbinding is van het Centraal Station naar het centrum van Rotterdam. We zijn nu erg trots op het vernieuwde winkelcomplex’, zegt Simone van der Hart, woordvoerster van winkeliersvereniging Plaza Rotterdam en winkelier in Central Plaza.

Reageer op dit artikel