nieuws

Utrecht krijgt World Trade Center

regios

In september van dit jaar wordt op kantorenlocatie Papendorp in Utrecht een World Trade Center (WTC) geopend. Licentiehouder CBRE Global Investors heeft hiervoor goedkeuring gekregen van de WTC-organisatie in New York.

Utrecht krijgt World Trade Center

Met deze eerste WTC-formule in Utrecht heeft CBRE Global Investors een invulling gevonden voor de huidige Capgemini Campus aan de Papendorpseweg. Dit complex wordt op korte termijn grotendeels verlaten door het IT-bedrijf Capgemini waardoor ongeveer 32.000 m2 kantoorruimte beschikbaar komt. In de zomerperiode wordt de centrale publieke ontmoetingsruimte gerenoveerd. Daarbij worden diverse (horeca)faciliteiten gecreëerd voor zowel de huurders in het World Trade Center als voor de overige gebruikers in de omgeving.

WTC Papendorp gaat kantoorconcepten met voorzieningen van hoge kwaliteit bieden voor lokale en (inter)nationale ondernemingen en organisaties. Daarbij wordt aansluiting gezocht bij andere succesvolle WTC-concepten, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In het complex worden ook evenementen georganiseerd voor bedrijven en organisaties.

Anne de Jong, portfolio manager offices van CBRE Global Investors: ‘De komst van het WTC naar Papendorp geeft een positieve impuls aan zowel de stad Utrecht als aan de regionale kantorenmarkt. Daarnaast voorziet de WTC-formule in de huidige behoefte van kantoorgebruikers aan een dynamische werkomgeving waarbij beleving en ontmoeten centraal staan.’

Met diverse geïnteresseerde gebruikers worden al concrete gesprekken gevoerd over de huisvestingsmogelijkheden in het complex. De verhuur van WTC Papendorp is in handen van Jones Lang LaSalle, CBRE en DTZ Zadelhoff.   

Reageer op dit artikel