nieuws

Uitbreiding winkelcentrum Heyhoef in Tilburg

regios

De gemeente Tilburg en projectontwikkelaar MAB Development hebben een overeenkomst getekend voor de uitbreiding van winkelcentrum Heyhoef.

Het begin van de bouw is gepland in januari 2014. De uitbreiding van het winkelcentrum en de herinrichting van het openbaar gebied zullen medio 2015 afgerond zijn.

Winkelcentrum Heyhoef beslaat nu 10.356 m2 (35 winkels). Daar wordt meer dan 5.000 m2 aan toegevoegd. Er is plaats gereserveerd voor een derde (discount) supermarkt en voor uitbreiding van het niet-dagelijkse aanbod. Het aantal parkeerplekken op maaiveldniveau wordt uitgebreid van 650 naar 740. Bovenop een deel van de nieuwbouw komen nog 68 extra parkeerplaatsen. Alle parkeerplaatsen zijn openbaar, dus niet-betaald.

Uitgangspunt van de overeenkomst is dat de gemeente Tilburg voor 2 januari 2014 overgaat tot levering aan MAB van de bouwrijpe percelen waarop de uitbreiding verwezenlijkt kan worden. Nu deze overeenkomst is getekend, kan MAB de bouwaanvraag voorbereiden en overeenkomsten sluiten met winkeliers en Bouwinvest, vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele investeerders.

Reageer op dit artikel