nieuws

Toch akkoord over nieuwbouw stadhuis Almelo

regios

De nieuwbouw van het stadhuis van Almelo gaat toch door. Dat blijkt uit een persbericht van bouwcombinatie Koopmans-J.P. van Eesteren.

Toch akkoord over nieuwbouw stadhuis Almelo

Maandag ondertekenden de TBI-dochters de aannemingsovereenkomst met Almelo voor de bouw van het nieuwe stadhuis van Almelo. Het stadhuis krijgt een bruto vloeroppervlak van 17.000 m2. Het kantoor wordt geschikt voor het nieuwe werken en krijgt 570 flexibele werkplekken. Het ontwerp is van het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger. De daadwerkelijke bouw begint naar verwachting in juli 2013.

Op 8 maart kwam de bouw plots op losse schroeven te staan. Op 6 maart gunde het gemeentebestuur de bouw voorlopig aan Koopmans Bouwgroep en JP van Eesteren. Twee dagen later stond dat besluit plots op de helling na een geheime vergadering. Daarin deelde het college de gemeenteraad mee dat de aanbesteding is uitgesteld vanwege ‘financieel-economische’ redenen. De gemeenteraad had eerder een nieuwe vestiging in een bestaand gebouw willen afdwingen.

In het bericht komt de bouwcombinatie niet meer op deze episode terug. Vorige maand ontkenden de bouwers dat de bouwkosten een struikelblok vormden. In 2012 kwamen partijen al een bedrag van 58 miljoen euro aan stichtingskosten van de nieuwbouw overeen. Dat bedrag ligt 10 procent onder het beschikbare budget van de gemeente. Het gebouw krijgt overigens het duurzame keurmerk Breeam-NL Excellent, de op een na hoogste waardering.       

Reageer op dit artikel