nieuws

Sleuteloverhandiging nieuwe St. Antonius ziekenhuis

regios

Bouwbedrijf Hurks overhandigde vrijdag de sleutel van het nieuwe Utrechtse ziekenhuis in de wijk Leidsche Rijn aan het bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis. Daarmee begint de laatste fase van de ontwikkeling van het ziekenhuis. Op 16 september opent het ziekenhuis zijn deuren voor patiënten.

Sleuteloverhandiging nieuwe St. Antonius ziekenhuis

De bouw van het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht begon op 22 juni 2010. Het ziekenhuis heeft een vloeroppervlak van 56.035 m2. In een zijvleugel is op 9.300 m2 de afdeling Psychiatrie & Psychologie gevestigd samen met Altrecht, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Er is een parkeergarage van 17.362 m2 met ruimte voor 516 auto’s. Door het modulaire bouwsysteem zijn er mogelijkheden om het gebouw in de toekomst uit te breiden. Het resultaat is een ziekenhuis met een vloeroppervlak van negen voetbalvelden, grote ramen en binnentuinen.

Nieuw aan dit ziekenhuis is dat alle poliklinieken dicht bij elkaar op één verdieping liggen, die direct via de parkeergarage of de roltrap bereikbaar is. Alle poliklinische zorg van het St. Antonius Ziekenhuis is ook in het nieuwe ziekenhuis beschikbaar. Er zijn tien operatiekamers gebouwd, zeventig dagbehandelingplekken geconstrueerd en vier verpleegafdelingen. Per verpleegafdeling zijn er twintig vierpersoonskamers en vierenzestig eenpersoonskamers. Bijna alle kamers hebben een wijds uitzicht, op het nieuwe Leidsche Rijn of op de Domtoren in de verte.

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein blijft bestaan, net als de poliklinieken in Houten en De Meern. In De Meern zal straks het St. Antonius Spatadercentrum zijn gevestigd. De St. Antonius Polikliniek Vleuterweide sluit op 27 juni.

Reageer op dit artikel