nieuws

Sint-Michielsgestel stopt samenwerking met Heijmans

regios

De gemeente Sint-Michielsgestel, vastgoedontwikkelaar Heijmans en woningcorporatie BrabantWonen zijn het niet eens geworden over de eerste fase van het Centrumplan voor de Brabantse gemeente.

Sint-Michielsgestel stopt samenwerking met Heijmans

Het plan laat naar het oordeel van het college een financieel ongunstig resultaat zien, boet in op de kwaliteit van het stedenbouwkundig plan en wijkt daarvan ook af. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten om de gesprekken met Heijmans te stoppen.

Met de enige andere grondeigenaar Ahold sprak de gemeente af te beginnen met de bouw van de eerste fase van het Aholdblok. In dit bouwblok komt nieuwe winkelruimte voor Albert Heijn en andere ondernemers. Hier bovenop komen appartementen. Betrokkenen gaan ervan uit dat nog dit jaar wordt begonnen met de bouw van deze eerste fase. Woningcorporatie BrabantWonen gaf aan partner te willen zijn in de bouw van de sociale huurwoningen in het Centrumplan. De mogelijkheden hiertoe worden nu onderzocht. Deze woningbouwer wil ook nog dit jaar beginnen.

De tweede en derde fase van het Centrumplan gaan door zoals gepland. Ontwikkelaar Concept-NL bereidt de bouw voor van het bibliotheek- en het Emte-blok. Daarnaast wordt er een bouwplan uitgewerkt voor de bouw van een bloemenwinkel en het reisbureau aan de Nieuwstraat 1A-C en drie eengezinswoningen achter het voormalig gemeentehuis.

Voor de tuin van de protestantse kerk wordt nu ook een plan voorbereid voor een multifunctionele ruimte en vier seniorenwoningen. Zorggroep Elde bereidt een plan voor van twaalf senioren huurwoningen op het terrein van Zorgcentrum De Beemden. Tenslotte is nog een plan voor een gezondheidscentrum in voorbereiding in het voormalig kantoorpand van Hurks Van der Linden aan de Schijndelseweg.

Reageer op dit artikel