nieuws

Plannen voor herontwikkeling locatie ziekenhuis Bernhoven

regios

BrabantWonen en AM willen op de locatie van ziekenhuis Bernhoven in Veghel een combinatie van zorggerelateerde woonfuncties voor cliënten van BrabantZorg, huurappartementen, grondgebonden woningen en een poliklinisch diagnostisch centrum voor Bernhoven verwezenlijken.

Begin deze maand is ziekenhuis Bernhoven verhuisd naar een nieuwe locatie in Uden, waarmee het terrein in Veghel is vrijgekomen voor ontwikkeling. De initiatiefnemers van deze ontwikkeling, BrabantWonen en AM, hebben een stedenbouwkundig plan voor het gebied laten maken. Gisteren is het bestemmingsplan ter inzage gelegd, waarmee de gemeente de bestemmingsplanprocedure start.

Op het ongeveer 3,5 ha grote terrein komen grondgebonden woningen in een groene setting en zorggerelateerde huurappartementen. Het stedenbouwkundig ontwerp sluit aan bij de bestaande lintbebouwing langs de Gasthuisstraat en de Burgemeester De Kuijperlaan. De grotere complexen liggen diep in het terrein, als scherven in het groen. Hier ligt ook het kantoorpand van Bernhoven, dat behouden blijft en voor een derde partij de functie van poliklinisch diagnostisch centrum krijgt. DAT Architecten in Tilburg heeft het stedenbouwkundig ontwerp gemaakt.

Als de bestemmingsplanprocedure volgens planning verloopt, kan eind van het jaar worden begonnen met de sloop van het ziekenhuis en het bouwrijp maken van het terrein. In het voorjaar van 2014 kan dan worden begonnen met de eerste bouwfase, die bestaat uit het poliklinisch diagnostisch centrum voor Bernhoven, de huurappartementen en de zorggerelateerde woonfuncties van BrabantZorg.

Reageer op dit artikel