nieuws

Ontwikkeling tweede eiland Rengerswetering

regios

De gemeente Bunschoten en De Bunte Vastgoed bereikten vorige week een akkoord over de ontwikkeling van het tweede eiland van Rengerswetering. In dit akkoord zijn er afspraken gemaakt over de uitgangspunten voor het woningbouwprogramma, de grondexploitatie en de uitwerking van het stedenbouwkundig plan.

Ontwikkeling tweede eiland Rengerswetering

Het eerste eiland wordt binnenkort opgeleverd. Er staan nog enkele woningen te koop maar diverse woningtypes zijn al uitverkocht. Het tweede eiland is inmiddels bouwrijp gemaakt. Ook dit eiland zal door De Bunte worden ontwikkeld conform de afspraken in de samenwerkingsovereenkomst uit 2007. Er worden ongeveer 200 woningen gerealiseerd in zowel de koop als de huursector. Net als bij het eerste eiland gaat het om een gevarieerd programma met zowel rijwoningen, appartementen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De eerste fase richt zich vooral op de ontwikkeling van rijwoningen en twee-onder-een- kapwoningen. Nieuwe koopappartementen komen wat later aan bod maar wie een appartement zoekt kan nog terecht op het eerste eiland (Oosterhuys).

De verkoop van de woningen begint op 23 mei 2013 met een verkoopavond in restaurant De Mandemaaker aan Kerkstraat 103 te Bunschoten-Spakenburg.

Reageer op dit artikel