nieuws

Ondernemers ergeren zich aan Amsterdams parkeerbeleid

regios

De grootste ergernis van ondernemers in metropool Amsterdam is het parkeerbeleid van de gemeente. Er is een tekort aan parkeerplaatsen en er zijn te weinig vergunningen voor ondernemers met personeel.

Ondernemers ergeren zich aan Amsterdams parkeerbeleid

Vooral stadsdeelraden zijn de oorzaak van de problemen. Zij houden de bouw van nieuwe parkeergarages in hun wijk tegen, omdat de meeste kiezers geen garages willen.

Uit een onlangs gehouden enquête onder de leden van het MKB/VNO-NCW-ondernemerspanel blijkt ook de zorgen over de zeer slechte bereikbaarheid. VNO-NCW metropool Amsterdam begon een lobby voor een centraal gevoerd parkeerbeleid. Het stadsbestuur van Amsterdam moet hiervoor weer verantwoordelijk worden.

Punt van zorg voor VNO-NCW is de besteding van de parkeeropbrengsten. Parkeren in Amsterdam wordt duur betaald. De hoge inkomsten komen terecht in het Mobiliteitsfonds, dat tot doel heeft investeringen in onder meer parkeerroutes en -garages te financieren. Helaas blijkt de pot met geld zeer aantrekkelijk voor politici. Die proberen de parkeerinkomsten naar de algemene middelen te laten stromen, zodat de gemeente het geld aan andere zaken dan bereikbaarheid en mobiliteit kan uitgeven.

Reageer op dit artikel