nieuws

Noord-Holland claimt 14 miljoen schade

regios

De provincie Noord-Holland wil dat twee ontwikkelaars van het project Distriport bij Berkhout een schadevergoeding van 13,8 miljoen euro betalen. Dat heeft gedeputeerde Jan van Run maandag gezegd.

Noord-Holland claimt 14 miljoen schade

De bedrijven hebben zich volgens de provincie niet aan afspraken gehouden, waardoor het project dreigt te mislukken. In een contract met de provincie was vastgelegd dat Noord-Holland de grond voor het project tijdelijk zou kopen. De projectontwikkelaars zouden deze terugkopen. Zij deden dat niet en betwisten de afspraak. Noord-Holland stapte daarop naar de rechter. Die deed twee tussenuitspraken in het voordeel van de provincie. Op verzoek van de rechter berekende de provincie dat het schadebedrag op 13,8 miljoen euro zal uitkomen. Op 15 mei doet de rechter uitspraak.

Distriport kwam al eerder negatief in het nieuws door een geheime brief met afspraken van ex-gedeputeerde Ton Hooijmaijers met de projectontwikkelaars. De brief zou gaan over de verdeling van de winst van het project. Het bedrijvenpark is een gezamenlijke ontwikkeling van De Peyler Projektontwikkeling, Zeeman Vastgoed en NHN Vastgoed. 

Reageer op dit artikel