nieuws

Nog eens 300 woningen in De Studio

regios

AM en woningcorporatie Stadgenoot beginnen met de voorbereiding van de ontwikkeling van de tweede fase van De Studio, het voormalige GAK-kantoor, in Amsterdam. In de zuidvleugel komen nog eens 300 woningen en 1.750 m2 commerciële ruimten.

Morgen openen AM en Stadgenoot de al gerealiseerde 320 koop- en huurappartementen en de commerciële ruimten. Alle appartementen zijn verkocht en verhuurd. Voor de 2.000 m2 commerciële ruimten hebben verschillende kandidaten zich gemeld.

Het voormalige 36.000 m2 grote GAK-kantoor nabij de Einsteinweg in Bos en Lommer is een ontwerp van architect Ben Merkelbach en dateert uit 1960. Met Stadsdeel West, Bureau Monumenten & Archeologie en architect Wessel de Jonge is tijdens de ontwikkeling voortdurend afstemming geweest om het oorspronkelijke karakter van het leegstaande gebouw te behouden. Neprom, vereniging van Nederlandse projectontwikkelingmaatschappijen, heeft de aanpak recent genomineerd voor de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling 2013.

Op de begane grond van de noordvleugel komt binnenkort Studio Begane Grond beschikbaar. Stadgenoot is nog op zoek naar het ultieme plan om er een ‘hotspot’ van te maken. Het gaat om 1.750 m2 vrij indeelbare ruimte met horecabestemming. Op 24 april kan iedereen die ideeën heeft naar de ruimte komen kijken. Plannen indienen kan tot dinsdag 28 mei. Een jury selecteert het beste idee op 1 juni. Meer informatie op www.studiobg.nl.

In de eerste fase zijn 320 appartementen voor jonge stedelingen, zoals starters en studenten gerealiseerd in de noordvleugel van het gebouw. Deze studio’s variëren in grootte van 28 tot 35 m2 en beschikken over een eigen keuken en badkamer. De woonruimtes in de noordvleugel zijn voorzien van vloerverwarming en -koeling. De verkoopprijzen varieerden van 75.000 euro tot 115.000 euro (op basis van jaarlijkse erfpacht).

Reageer op dit artikel