nieuws

Hoogste punt woontoren 100Hoog

regios

Op 13 april heeft aannemer BAM Woningbouw Rotterdam het hoogste punt bereikt van woontoren 100Hoog in het Wijnhavenkwartier in Rotterdam. In de 33 verdiepingen tellende toren komen 112 appartementen, in de laagbouw aan de Wijnhaven veertig havenappartementen.

Hoogste punt woontoren 100Hoog

Inmiddels is bijna 80 procent van de woningen verkocht. De woonoppervlakten variëren van 61 m2 tot 289 m2. De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus markeerde het hoogste punt met de onthulling van een geveldoek, dat vanaf 100 meter werd uitgerold.

De viering van het hoogste punt vond plaats tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag. De bouw begon in de zomer van 2011. De oplevering van het project staat gepland voor eind 2013. Woontoren 100Hoog verrijst in het centrum van Rotterdam tussen de Wijnhaven, de Posthoornstraat en de Wijnstraat. Bij het door KlunderArchitecten ontworpen gebouw waren licht en uitzicht de belangrijkste uitgangspunten. De appartementen hebben uitzicht over het stadscentrum, de Maas en Rotterdam Zuid. De begane grond wordt ingericht met 1.050 m2 aan commerciële voorzieningen.

Reageer op dit artikel