nieuws

Hengelose corporatie zoekt naar asbest

regios

Woningcorporatie Welbions in het Twentse Hengelo wil niet langer onverwacht asbest vinden in haar woningen. De corporatie trekt daarom 1,3 miljoen euro uit om in een groot deel van de door Welbions beheerde woningen naar asbest te zoeken.

Hengelose corporatie zoekt naar asbest

Het onderzoek richt zich op de 10.000 woningen van Welbions die voor 1994 zijn gebouwd, zei een woordvoerster maandag. In dat jaar werd het gebruik van asbest in de bouw verboden.

In september ontstond veel onrust toen bij de sloop van woningen in de wijk Hengelose Es Noord onverwacht asbest werd aangetroffen. Niet elke woning wordt onderzocht. Er zijn 238 complexen met dezelfde woningen. De corporatie verwacht een goed beeld te hebben als bij elk complex ongeveer 10 procent van de woningen is geïnventariseerd. Het onderzoek richt zich vooral op het zogenoemde asbest type 3. Dat is zacht, breekt gemakkelijk en laat vezels los. Inademen van asbestvezels kan kanker tot gevolg hebben.

Reageer op dit artikel