nieuws

Gemeente Den Haag koopt vastgoed WFCC

regios

Gisteravond ging de gemeenteraad van De Haag akkoord met de aankoop van het vastgoed van het World Forum Convention Center voor een maximum bedrag van 25 miljoen euro. Hiervan is ongeveer 20 miljoen euro bestemd voor onderhoud en herstel en ongeveer 5 miljoen euro voor uitbreidingsinvesteringen.

Gemeente Den Haag koopt vastgoed WFCC

Over het hele proces rond het WFCC wordt al vele jaren gepraat en verdient volgens de PvdA geen schoonheidsprijs. ‘Maar het gaat er nu om de problemen van de afgelopen vijftien jaar weg te werken en de Haagse congresfunctie voor de komende vijftien jaar te garanderen. Samen met GL Events gaat de gemeente zorgen voor een succesvol congresgebouw met nog meer congresbezoekers’, aldus PvdA-wethouder Kool.

Leidend voor de PvdA is dat een congresfunctie voor Den Haag de internationale stad van Vrede en Recht noodzakelijk is. PvdA-woordvoerder Mustafa Okcuoglu: ‘De werkgelegenheid en economische spin-off bij het organiseren van congressen is van grote waarde voor onze stad. Hotels, horeca en middenstand profiteren van honderden euro’s per congresbezoeker per dag.’ 

Reageer op dit artikel