nieuws

Camelot bouwt kantoor om tot appartementencomplex

regios

Clever Real Estate, een gezamenlijk bedrijf van bouwonderneming KlokGroep uit Druten en leegstandsontwikkelaar Camelot Europe, kocht een leegstaande kantoortoren van 8.700 m2 aan de Rijswijkstraat 175 in Amsterdam voor transformatie. De partijen willen de kantoortoren transformeren naar 232 zelfstandige wooneenheden voor jongeren en studenten.

Camelot bouwt kantoor om tot appartementencomplex

De appartementen variëren in oppervlakte van 24 tot 36 vierkante meter. Elke studio zal worden voorzien van een prefab badkamer en complete keuken met kooktoestel en combi-oven. Ook zullen er gezamenlijke voorzieningen, zoals snel internet, een wasruimte, fietsenkelder en cameratoezicht worden ingericht. De bouw begint naar verwachting begin 2014, de oplevering staat gepland rond de zomer.

Ton van de Klok, directeur van KlokGroep: ‘Wij hebben als bouwer de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met duurzame, milieuefficiënte transformatie van verouderde kantoorpanden naar gloednieuwe luxe woonunits. Met die kennis zijn we in staat om de volledige verbouwing voor een acceptabele prijs te realiseren, zodat exploitatie direct rendabel is.’

Joost van Gestel, CEO Camelot Europe. ‘De behoefte aan betaalbare zelfstandige woonruimte voor jongeren in Amsterdam, maar ook in de rest van Nederland, blijft onverminderd hoog. Via onze website ontvangen wij maandelijkse tienduizenden aanvragen. Onze ambitie is om dit jaar nog meer projecten op te pakken. De bereidheid bij de gemeente Amsterdam om mee te denken, zoals bijvoorbeeld met de erfpacht, helpt zeker mee om tot goede resultaten te komen.’

De criteria voor lege projecten om tot succesvolle transformatie te komen zijn niet mals. ‘Van de 225 gebouwen die ons zijn gepresenteerd, waren maar een handjevol de moeite waard om te gaan bekijken’, aldus van Gestel. Locatie blijft het sleutelwoord, waarbij de afstand tot voorzieningen als station, universiteit en winkels het verschil maakt. Voor geïnteresseerden vindt op 16 april een seminar plaats rond het thema transformatie in het studentencomplex Archimedeslaan 16 in Utrecht. Hier verzorgt Camelot sinds 1 februari het operationeel en facilitair beheer voor de ruim 400 huurders.

Reageer op dit artikel