nieuws

Bouwfonds leent bouwlocatie Meppel tijdelijk uit

regios

Een gedeelte van het braakliggende terrein in de nieuwe wijk Berggierslanden in Meppel wordt tijdelijk anders gebruikt. Bewoners namen zelf het initiatief om een gedeelte van dit terrein, dat door Bouwfonds Ontwikkeling beschikbaar is gesteld, nuttig te besteden.

Bouwfonds leent bouwlocatie Meppel tijdelijk uit

De gemeente Meppel en Bouwfonds Ontwikkeling ondertekenden hiervoor onlangs een gebruiksovereenkomst. In de nieuwe wijk Berggierslanden komen uiteindelijk zo’n 1.200 woningen, waarvan er 240 nog gebouwd moeten worden. Nog niet alle kavels zijn verkocht, waardoor bijbehorende voorzieningen (zoals verharde wegen) nog niet zijn gerealiseerd en een gedeelte van de grond braak ligt. Renée van de Beek, locatiemanager bij Bouwfonds Ontwikkeling, is enthousiast over het burgerinitiatief: ‘Juist nu het langer duurt voor een nieuwbouwwijk volledig afgerond is, is het fijn om te zien dat bewoners zelf de handen ineen slaan om hun wijk leuker te maken. De bewoners hebben de plannen zelf bedacht en uitgewerkt en denken verder dan alleen een speeltuin.’

Reageer op dit artikel