nieuws

Bijlmergarage wordt ‘Wereldrestaurant’

regios

De vervallen parkeergarage van de vroegere Bijlmerflat Develstein op de hoek van de Daalwijkdreef en Gooiseweg wordt verbouwd tot een horecaverzamelgebouw ‘World of Food’. Hier zullen ruim twintig horecaondernemers onder de noemer World of Food gerechten aanbieden vanuit de hele wereld.

Bijlmergarage wordt ‘Wereldrestaurant’

Het stadsdeelbestuur Zuidoost heeft het concept ontwikkeld voor het horecaverzamelgebouw. Lingotto ontwikkelt het project.

Frank Veen van Lingotto: ‘Het unieke van dit project zit in de transformatie van een oude en ongure parkeergarage tot een bruisende uitgaansplek in combinatie met een bijzonder horecaconcept met de verschillende wereldkeukens. Wij hebben een rotsvast geloof dat wij ondanks de crisis en de risico’s dit concept tot een succes weten te maken.’

Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema: ’Het project biedt twintig startende ondernemers de kans om op een professionele manier een restaurant te beginnen. Daarmee versterken zij de horeca in het stadsdeel. Het is een grote uitdaging voor Zuidoost om uit te groeien tot de wereldkeuken van Amsterdam. De komende maanden wordt het project organisatorisch in de steigers gezet. In 2015 kunnen bezoekers en bewoners zelf concluderen dat Zuidoost naar meer smaakt.’

Stadsdeelbestuurder Emile Jaensch: ‘De realisatie in de voormalige parkeerkolos past ook in de poging om gebouwen in de Bijlmer een tweede kans te geven. In het hart van de studentencampus Spinoza krijg je de keukens van Zuidoost voorgeschoteld. Ik ben ervan overtuigd dat bezoekers die de smaak te pakken krijgen, ons stadsdeel hoger op de ranglijst zetten als ze een woning zoeken. Daarmee draagt de World of Food ook bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat.’

Reageer op dit artikel