nieuws

Begin bouw woontoren 100hoog in Wijnhavenkwartier

regios

Vrijdag 2 september begint de bouw van de woontoren 100hoog met 33 verdiepingen in het Wijnhavenkwartier in Rotterdam. Het door AM en LSI Project Investment ontwikkelde gebouw omvat 152 appartementen, waarvan er 106 zijn verkocht.

Begin bouw woontoren 100hoog in Wijnhavenkwartier

Op straatniveau is ruimte voor commerciële voorzieningen, waarvan Hoogvliet Beheer eigenaar wordt. Volgens planning wordt 100hoog medio 2013 opgeleverd. Het ontwerp van Klunder Architecten wordt gebouwd aan de Wijnhaven en omsloten door de Posthoornstraat en de Wijnstraat. De ligging aan het water is een belangrijke inspiratiebron voor het ontwerp van 100hoog.

Aan de Wijnhaven komen ongeveer 1.050 m2 commerciële ruimten, die voornamelijk een horecabestemming zullen krijgen om de levendigheid van de buurt te versterken. Daarboven liggen 40 havenappartementen. In de hoogbouw komen 112 torenappartementen. Het aanbod bestaat uit 43 verschillende typen appartementen, die beschikken over een grote buitenruimte. De bewoners krijgen een gemeenschappelijke daktuin en een eigen berging. De garage in het gebouw biedt plaats aan 165 auto’s. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Reageer op dit artikel