nieuws

Begin bouw winkelvoorzieningen in Den Haag CS

regios

NS Stations begon gisteren met de verbouw van de winkel- en reizigersvoorzieningen in de nieuwe stationshal van Den Haag CS. NS Stations ontwikkelt hier in totaal 5.000 m2 winkeloppervlak. Het project moet eind 2014 zijn gerealiseerd.

Begin bouw winkelvoorzieningen in Den Haag CS

De winkels op de begane grond en de eerste en tweede etage van het kantoorgebouw Stichthage ondergaan een metamorfose. De nieuwe stationshal wordt op dit moment tegen dit kantoor aangebouwd. NS Stations breidt het winkelaanbod op Den Haag Centraal uit van twaalf winkels in de huidige situatie naar 26 toekomstige winkelunits. Naast het foodsegment wordt een non-food aanbod gerealiseerd met bijvoorbeeld een Hema.

Op de eerste verdieping wordt onder andere een horecagelegenheid gecreëerd en komt er een nieuwe vestiging van Regus / NS station2station. Hier kunnen klanten een flexibele werkplek of vergaderlocatie huren. Daarnaast krijgen de kantoren een nieuwe entree en wordt de kelder onder de stationshal gerenoveerd. In die kelder komen nieuwe toiletten voor de reizigers, bagagekluisjes en een fietspoint, waarbij ook de ondergrondse fietsenstalling wordt vernieuwd en geoptimaliseerd. In de stationshal bouwt NS Stations bovendien enkele losse units met informatie- en verkoopvoorzieningen voor reizigers.

De verbouwing wordt in drie fases uitgevoerd. Het eerste blok winkels wordt eind 2013 / begin 2014 opgeleverd. Naar verwachting wordt de totale verbouwing eind 2014 opgeleverd. Den Haag Centraal is het eerste station in Nederland waarbij de winkels worden opgeleverd met het innovatieve concept ‘Plug & Play’. Iedere winkel wordt uitgerust met eenzelfde, verhoogd technisch voorzieningenniveau. Hierdoor kan iedere formule, zowel in het food- als in het non-foodsegment, op ieder gewenste plek en moment gemakkelijk en snel ‘inpluggen’ in een nieuwe winkelunit.

De verbouwing maakt deel uit van project Den Haag Nieuw Centraal. ProRail verbouwt de stationshal en perrons in opdracht van de gemeente Den Haag. Beide projecten worden uitgevoerd door aannemer Strukton. Ook de herontwikkeling van New Babylon maakt onderdeel uit van de aanpak van het stationsgebied.

Reageer op dit artikel