nieuws

Begin bouw winkelcentrum Terwijde in Leidsche Rijn

regios

Vandaag begint de bouw van het winkelcentrum Terwijde in Leidsche Rijn Utrecht. Winkelcentrum Terwijde nabij Station Terwijde en krijgt een oppervlakte van in totaal 12.000 m2.

In het door winkelcentrum MAB Development ontwikkelde Terwijde komen ongeveer veertig winkels voor vooral de dagelijkse boodschappen. Er komen onder andere drie supermarkten en een aantal kleinschalige speciaalzaken, verschillende horecagelegenheden en dienstverlening. Ook worden in de eerste fase 285 woningen gerealiseerd, waarvan oongeveer 200 appartementen in de vrije-huursector. Daarnaast komen er ongeveer 1.000 parkeerplaatsen voor bezoekers en bewoners. In het najaar van 2014 opent het winkelcentrum zijn deuren voor het publiek.

In het winkelcentrum is inmiddels ruim 40 procent van de winkelmeters verhuurd. Naast dat vorig jaar al overeenstemming is bereikt met de supermarkten Albert Heijn (ongeveer 2.400 m2) en Vomar (2.150 m2) is onlangs overeenstemming bereikt met Keurslagerij Oostveen (200 m2), Bakkerij Neplenbroek (130 m2) en Cafetaria De Driehoek (210 m2). De komende maanden verwacht MAB Development verschillende winkels te zullen verhuren. Hierbij wordt MAB ondersteund door LMBS Retail in Utrecht.

De architecten Wingender Hovenier Architecten, Dana Ponec Architecten en Group A zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van het winkelcentrum en de daarboven gelegen woningen. ASR Vastgoed Vermogensbeheer kocht namens het ASR Dutch Prime Retail Fund de 12.000 m2 winkeloppervlakte aan. Daarnaast is ASR Vastgoed Vermogensbeheer eindbelegger van de 200 appartementen in het winkelcentrum.

Reageer op dit artikel