nieuws

Begin bouw Hilton Schiphol

regios

Op Schiphol is gisteren de officiële start van de bouw van het nieuwe Hilton hotel gevierd. Eén van de in totaal 840 palen werd geslagen in aanwezigheid van Maarten de Groof, vice-president en commercieel directeur van de Schiphol Group, André van den Berg, directeur Schiphol Real Estate, Marcus-Milan Arandelovic, area general manager Benelux van Hilton Worldwide en Jean Faivre, area vice-president Western and Southern Europe van Hilton Worldwide.

Begin bouw Hilton Schiphol

Het nieuwe hotel zal het huidige Hilton hotel gaan vervangen en wordt naar verwachting medio 2015 geopend. Het betreft een ontwikkelings- en investeringsproject van Schiphol Hotel Property Company, een 100 procent dochter van Schiphol Real Estate, en zal door Hilton Worldwide worden beheerd. Het nieuwe Hilton hotel komt op een prominente plaats langs de toegangsweg naar de terminal, tegenover het huidige Hilton hotel. Het krijgt 433 kamer, 23 vergaderzalen, een ballroom voor 600 personen, een restaurant en bar, executive lounges, een spa en een fitnessruimte. Een overdekte promenade verbindt het hotel met de terminal. Het bestaande Hilton hotel blijft in gebruik tot het nieuwe hotel is opgeleverd.

Het Nederlandse architectenbureau Mecanoo ontwierp het kubusvormige gebouw. Dit wordt gekenmerkt door afgeronde hoeken, ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen. Het grote atrium, met een 35-meter hoog glazen dak, vormt het hart van het hotel- en vergadercomplex. Het interieurontwerp is van Hirsch Bedner Associates (HBA) uit Londen.

Reageer op dit artikel