nieuws

Assen zet woningbouwplan door ondanks kritiek Blok

regios

Assen zet zijn plan door om zelf minimaal vijftig woningen te bouwen en negeert hiermee een waarschuwing van minister Blok (Wonen). Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Assen zet woningbouwplan door ondanks kritiek Blok

De bewindsman stelt in een beantwoording van Kamervragen dat woningbouw geen kerntaak is van gemeenten en dat ze onvoldoende kennis hebben van bouw en ontwikkeling. Ook wethouder Albert Smit van Assen ziet woningbouw niet als gemeentelijke kerntaak. ‘Maar als corporaties niet meer de mogelijkheden krijgen om te bouwen (…) dan doen we het zelf.’ Zijn reactie op de opmerking  over kennisgebrek is: ‘Die werp ik verre van me.’ De eerste aannemers hebben zich al bij het gemeentehuis gemeld. Gesprekken met verschillende partijen zijn gaande.

Assen is de eerste Nederlandse gemeente die zich op deze manier op de woningmarkt begeeft. Het is nog niet bekend hoeveel woningen Assen wil bouwen. Het is de bedoeling dat die worden gefinancierd uit de gemeentelijke reserves.

> Nieuwsstelling   

Reageer op dit artikel