nieuws

Aso-woningen Arnhem zorgen niet voor overlast

regios

De ‘aso-woningen’ achter de Rijnhal in Arnhem zorgen niet voor overlast voor omwonenden. Integendeel, buurtbewoners brengen zelfs kerstpakketjes naar de bewoners van de containers. Dat blijkt uit een evaluatie die de gemeente Arnhem heeft laten maken, nu de woningen zo’n 4 jaar in gebruik zijn.

Aso-woningen Arnhem zorgen niet voor overlast

Arnhem was in 2009 de eerste gemeente van Nederland die mensen die overal voor te veel overlast zorgden, liet wonen op een afgelegen plek in een woning die ze nauwelijks kunnen slopen. Onder andere Tilburg, Maastricht en Amsterdam volgden. Bewoners van de wooncontainers in Arnhem blijken op hun afgelegen plek tot rust te komen. Ze vallen hun medebewoners niet lastig en veroorzaken ook geen heibel in de buurt.

Tal van gemeenten zijn ondertussen bezig om een plek te vinden voor zogenoemde ‘skaeve huse’ of een project Anders Wonen, zoals de ‘aso-woningen’ officieel worden genoemd. Arnhem wil de aso-woningen definitief in de bosschages achter de Rijnhal aan de rand van de stad laten staan. Aan buurgemeenten is gevraagd mee te zoeken naar plekken voor uitbreiding van het aantal wooneenheden, aangezien kandidaten voor zo’n woning weliswaar in Arnhem rondzwerven, maar uit de hele regio komen.

Reageer op dit artikel